TEOG'un Başarılı Öğretmenlerine Takdir

Eğitim 24.09.2014 12:42:01 0
TEOG

TEOG Sınavlarında Kızıltepe birincisi il genelinde Mardin üçüncüsü olan Eymirli (Tıbyat) Ortaokulu öğretmenlerine Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından takdirname verildi.

Geçen dönem yapılan TEOG sınavlarında Mardin genelinde 3. Kızıltepe genelinde 1. Olan Eymirli Ortaokulunun başarılı öğretmenlerine ilçe kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından takdirname ile ödüllendirildiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç ile beraber Eymirli Ortaokulunu ziyaret eden Kaymakam Ermiş öğrenclerin başarısında payı olan Okul Müdürü Mesut Kılıç, A.Kerim Aslan, Müdür Yardımcısı Abdulcelil Akyol, Fen blgisi öğretmeni Ezgi Karadağ, Matematik öğretmeni Kerim Aslan ve İngilizce öğretmeni Ayşegül Duman`a takdirname vererek başarılerının devamını diledi.

56.993 Okul başarı ortalaması gösteren Eymirli Ortaokulu TEOG sınavlarında % 100 başarı göstererek 6’sı Fen lisesi, 14’ü Anadolu Lisesi, 2’si Sağlık Meslek Lisesi olmak üzere 23 öğrencisinin tümünü yerleştirme başarısı gösterdi. Ders saatleri dışında hergün 2 saat kurs ve akşam derslerinın yanısıra test ve sınav çalışmaları ile öğrencileri ile sürekli ilgilenen okul idaresi ve öğretmenler bu başarılarında kendilerine destek veren velilere de teşekkür ederek başarılarını bu yılda sürdüreceklerini söylediler.

Okulda bazı sınıfları dolaşarak öğrenciler ile sohbet eden ilçe kaymakamı Erdoğan Tıran Ermiş, daha sonra başarılı öğretmenlere takdirnamelerini verdi. Ermiş burada yaptığı açıklamada, “ Eymirli okulumuzu ziyaret ettik geçen seneden beri TEOG sınavlarını değerlendiriyoruz. Okul bazında branş bazında adeta okulların röntgeni çekiliyor. Söz konusu köy okulumuz ilçede devlet okulları arasında birinci oldu diğerleri üçüncü ve dördüncü sıralarda yer alıyor branşlara göre değişiyor. Bundan dolayı başarının sırrını öğrenmek istedik öğretmenlerimizle görüştük velilerimizin de ciddi katkısı var ancak öğretmenlerimizin ekstra faaliyetlerinin olduğunu ekstra çocuklarla birebir ilgilendiğini ekstra eğitim faaliyetlerinin olduğunu gördük. Örnek bir okul eğitim kalitesi olarak ben kendilerine 5 öğretmene başarı belgesi verdim başarıların devamını diliyorum. “ dedi.


Anahtar Kelimeler: